Spår och bilder

Söket blev inställt igår så det passade jag och Johanna på att lägga spår istället. Ikaros fick ett personspår som han gick så himla fint. Jag har kommit på lite viktiga saker vad gäller mina gamling vilket bevisar att man slutar aldrig lära sig saker om sin hund. Jag ska sluta ställa krav på honom innan han ska börja arbeta. Han klara inte av att göra nåt då han bara går upp ännu mer i stress av mina krav. Jag ska antingen ta honom först eller vänta så pass länge att hans förväntan hinner lägga sig så gott som helt. Jag ska också lägga spåret ganska långt bort så att han har en bra bit att gå innan det är dags att börja jobba. På detta sätt har jag fått honom att två gånger i rad spåra i ett väldigt bra tempo då det märks att han tänker istället för att bara springa omkring. Klart det kan bli missar ändå men de senaste gångerna har han kunnat reda ut det jättefint. Gårdagens spår hade två vinklar i sig, den första missade han och fick irra runt lite innna han hittade vart han skulle men den andra tog han jättefint. Ska vänta med att ha vinklarna så att han verkligen hinner komma igång för jag gissar på det det var därför han missade den första. Jag fick ju även tipset av Johanna att ge honom mer lina vilket jag tyckte verkade hjälpa honom rätt mycket. Han hade inte alls samma vända sig om och fråga matte attityd igår utan att han jobbade på mer på egen hand.

Ozzy fick sig ett viltspår som var alldeles för svårt. Det var både vinkel och bloduppehåll vilket var långt över hans förmåga. Han jobbade dock på otroligt bra och bara det faktum att han inte gav upp när det blev svårt ska han ha ett stort cred för. Nästa gång ska jag göra det MYCKET enklare för det är så himla viktigt när det kommer till Ozzy att det är lätt att lyckas. Jag får öka svårighetsgraden långsamt. Han tog sig igenom spåret igår men det var väldigt förvirrat och han var inte självsäker. Roligt var det i vilket fall och glad var han när han hittade sin snuskiga rådjursklöv i skogen.

Medan spår lade till sig gick vi på upptäcktsfärd off road med hundarna. Jag går inte så mycket ute i skog eftersom jag förre hösten/vintern hade såna otroliga problem med att Ozzy spårade vilt. Igår skötte han sig exemplariskt och det märks att de hårda reglerna jag har för honom fungerar väldigt bra. Ikaros har i förhållande till Ozzy en väldigt stor frihet men den har han också gjort sig förtjänt av. Han kommer när jag ropar och han jagar inte vilt. Ozzy kanske inte heller gör så mycket dumt men hans inkallning är inte alls lika bra eftersom Ozzy inte alltid tycker att han orkar springa hela vägen till matte. Därför får Ozzy se till att gå rätt nära mig. Det var svårt i början men nu för tiden är han väldigt lugn som hund så nu verkar han mest tycka det är skönt att matte trampar upp vägen för honom och att han är närmare godiset :D . Jag hade med kameran så klart och även om inte alla bilder blev lika bra som jag hade velat så gav vår upptäcktsfärd mig massor med inspiration. Vi hittade massor med nya spännande platser som vi ska utforska mer någon dag :) .

3 Comments

  1. Anna med flock oktober 30, 2011 2:02 e m  Svara

    Kul med spår! Roligt att Ikaros gör framsteg med spårandet :) Massor härliga bilder som vanligt här inne, älskar höstens ljus och färger.

  2. Nathalie och Ayax oktober 30, 2011 9:49 e m  Svara

    Mysiga bilder! :) Håller med Karin om att selarna verkligen klär dom! :)

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *