Viltspår

Åh vad glad jag är att jag har en kompis som får mig att prova på även det som jag är super skeptisk till. Jag har hela tiden känt att usch och fy vad äckligt viltspår verkar. Inte vill jag hålla på med blod och likdelar :D . Det vill jag fortfarande inte men med tanke på hur kul det var och hur bra det gick är jag nog så illa tvungen.

Ozzy gick som en liten dröm. Önskar jag hade det på film faktiskt. Han luktade knappt in sig på blodet utan bara susade ut i spåret. Ingen tveksamhet men fortfarande noggrann. Jag har aldrig sett Ozzy jobba så fint, med sånt självförtroende och med sådan vilja. Hela jag blev glad av att se honom. När han hittade sin skrank var det som han hittat sin käraste ägodel. Han kampade som sjutton (något han aldrig gör annars). Han bar den så stolt till bilen men hade han fått bestämma hade han nog spenderat dagen ute i skogen med sin nya bästa vän :) . Så efter den här otroligt lyckade dagen får jag lägga mina äckelkänslor åt sidan och lära mig älska viltspår lika mycket som min hund tycks göra :) .

Ikaros fick sig ett personspår. Fokuset låg på enkelt då jag tänker att jag behöver få upp hans självförtroende mer. Idag spårade han långsamt och metodiskt och hade det inte varit för lite trassel med linan tror jag det hade varit perfekt. Fick även lite nyttiga tips av Johanna som jag ska ta med mig till nästa gång. Jag går tydligen alldeles för nära honom bland annat. Det är sånt jag själv inte tänker på.

Finaste hundarna!

Nu är det dags att sätta igång med något så roligt som att tvätta…

 

5 Comments

 1. Karin, Nanny & Ruh oktober 24, 2011 3:59 e m  Svara

  Viltspår tycker ofta hundarna är roligt! Men jag gillar inte liggtiden på spår! Himla segt, särskilt på vinterhalvåret. Det hinner bli mörkt innan spåret har legat till sig.

 2. Nathalie och Ayax oktober 24, 2011 4:48 e m  Svara

  Viltspår är superroligt! :) Ayax älskar det också väldigt mycket! :) Längtar bara till man klarat anlagsprovet så man kan cykla ut på kvällen och gå spåret nästa morgon istället (liggtiden är 12-24 timmar på öppenklass). Det är ganska segt att spåra när spåret ska ligga 2-5 timmar (anlagsklass) för det bryter upp dagen så mycket, tar så mycket tid :P

  Nu är jag på bok 3 i game of thrones förresten! Sjuuuuuuukt spännande! :)
  kram

 3. Elin & Noz oktober 24, 2011 7:54 e m  Svara

  Vilken underbar bild på vovvarna! Håller med dig, har inte fastnat för viltspår då jag tycker att det låter lite äckligt :-) Härligt att han tyckte så mkt om det! Stort grattis till fredagens tävling! kram på dig

 4. Anna med flock oktober 25, 2011 1:44 e m  Svara

  Kul att Ozzy taggade igång på viltsår :)

  Lust att ses nån dag framöver (Johanna kan ju haka på med om hon vill), kanske för träning eller en fika eller nåt så kan vi ju försöka lägga upp filmerna då om ni inte lyckats göra det innan (om ni har nån sladd som passar?). Kramis!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *