Hundvakt

Igår sent på kvällen fick jag ett desperat sms från en gammal jobbarkompis till mig. Han har skaffat hund för inte så länge sedan och det hade helt kört ihop sig så de behövde hundvakt. Jag vet hur svårt det är att hitta hundvakt ibland så jag gjorde helt enkelt det jag hoppas att någon annan kan göra för mig i framtiden, sa att det är klart jag kan ta hand om killen. Så kl 7:15 på min lediga dag gick jag för att möta upp Linda och lilla Elton vid busshållplatsen. Elton är en basenjivalp på 4 månader.  Jag tog med mig Ikaros så att det mötet skulle vara avklarat då han är den som sämst klarar nya hundar hemma hos oss. Det mötet gick strålande och jag tog bara Elton i andra handen och gick hem.

Där fick stackars Elton möta monstret Ozzy. Det första Ozzy gjorde var att morra och trycka ner Elton så då åkte han ner på rygg och sen var det färdigdiskuterat. Hårt tycker kanske vissa men hans beteende var enligt mig inte okej och när det dessutom är en valp som inte kan svara upp själv så blir jag riktigt arg på honom. Efter denna skarpa tillsägelse morrade han en gång och då sa jag till honom igen, inte lika hårt men tydligt. Efter det lade han sig på sin kant och tjurade och sen kom han så sött och bad om ursäkt till mig, eller det kändes som det i alla fall och strax efter det var han bästis med Elton och de låg och busade så sött i säkert en timme.

Ikaros tyckte mest Elton var jobbig och ville inte ha honom nära. Tyvärr får hans beteende bara Elton att bli mer intresserad så stackarn blev förföljd av Elton hela förmiddagen. Elton förstod inte Ikaros väldigt fina signaler och när han sa till på skarpen ville Elton bara fjäska ännu mer vilket gjorde saken värre.

Jag hade redan gjort planer med Johanna så Elton fick följa med på våran promenad. Han var lös hela rundan och kom så himla fint när jag ropade. Java hade han nog blandade känslor kring, skräck blandad förtjusning skulle jag gissa. Java är lite som Ozzy så det kan gå tufft till ibland. Fast de hade väldigt kul och det märktes på Elton att han trivdes jättebra.

Nu är Elton tillbaka hos sin matte så Ikaros kan andas ut :D . Det har i alla fall varit väldigt kul att ha honom här men det har också fått mig att läääääängta tills min valp kommer någon gång i framtiden, snart hoppas jag :D .

Nu massor med bilder från promenaden!

2 Comments

 1. Linda Rowley april 29, 2011 9:58 e m  Svara

  super snällt av dig att ställa upp ;)
  Måste säga att Elton gör sig suveränt fin på bild och film – vilken snygg täckning :D

  FIN fina bilder!

  Kram

 2. Johanna, Max & Java april 30, 2011 9:57 f m  Svara

  Mycket coolbild på mig och vovvarna :) . Jag längtar också efter din valp :O.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *