Hoppteknikskurs dag 1

Det var hur länge sen som helst som jag anmälde mig till den här kursen och nu är den äntligen här. Första dagen är gjord och både jag och Ozzy är riktigt trötta. Det har varit fantastiskt kul fast väldigt kallt på förmiddagen. Jag hade såklart klätt mig i alldeles för lite kläder.

Instruktören Eva Marie Wergård har jag bara gott att säga om. Älskar instruktörer som kan se till individen och vet hur man ska plocka fram det bästa ur alla sorters hundar, små som stora, lättmotiverade som svårmotiverade. Jag fick en hel del bekräftelse idag på att jag faktiskt kan läsa min hund och vet hur han fungerar. Sättet jag jobbar på funkar väldigt bra. Hon ville att jag skulle fortsätta med att hålla i honom för att kunna egga honom lite (hålla i ljumskarna). Hon såg också att han är en hund som behöver peppas en hel del.

Rent hopptekniksmässigt tyckte hon att han hoppade bra men är lite stel i bakdelen. Med redskapen jag fått idag känner jag ändå att jag vet hur det ska se ut och sen får jag väl prova mig fram lite för att få de resultat jag vill. Han hoppar i vilket fall inte dåligt men det kan alltid bli bättre och mer effektivt i rörelsen. Vi fick i vilket fall med oss två bra övningar för att träna detta och de ska jag fortsätta med. Övningarna är tydligt nedskrivna med avstånd och hur de ska fungera :)

Johanna har filmat och den filmen ska jag såklart lägga upp men det kommer ta ett tag innan jag får den så tills dess får det räcka med en bild :)

3 Comments

  1. Anna med flock april 16, 2011 10:32 e m  Svara

    Kul att du haft en rolig och givande kursdag, alltid härligt när man träffar instruktörer som är duktiga på att individanpassa.

  2. Jeanette & Sly april 20, 2011 7:24 e m  Svara

    Kul med givande kurshelg. Vill önska dig och de 4-benta charmkillarna EN HÄRLIG PÅSK! Kram från oss

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *