Maxing it out

Det har inte varit så aktivt på hundfronten på sistone då jag hållit mina i karantän då de träffat Java som fått kennelhosta. Mina verkar inte ha fått då det gått 2 veckor och ingen av dem har hostat nåt. Skönt tycker jag! Igår vågade jag mig iväg till HU och tränade lite med hundarna. Ikaros fick träna på att vara uppbunden och skötte sig super bra. Jag börjar så smått inse hur jag måste jobba med honom när vi är själva men så vet jag också att minsta störning raserar allt. Men jag är nöjd om det funkar bra när det bara är vi. Igår sprang jag till och med med Ozzy när Ikaros satt uppbunden och han klarade det under förutsättningarna bra. Annars tänker jag på att träna väldigt lugnt när Ikaros står uppbunden för att det inte ska bli omöjligt för honom att lyckas och lyckas gör man om man är tyst och lugn och då kommer matte och så får man mystid tillsammans. Funkar väldigt bra! Dock märker man att han blir påverkad och stressad för det går inte att ha honom lös ute efter vi gjort det här för han är rätt ”avstäng” eller hur jag nu ska förklara det.

Ozzy körde jag slalom med och det märktes att det var ett bra tag sen vi körde. Jäkla kennelhosta som ska komma och förstöra! Vi testade lite handlingövningar men det gick inte bra för Ozzy var långsam och sävlig. På slutet ville jag verkligen få fart på honom så då körde vi balansen och de sista gångerna hade vi verkligen lyckats få upp fart. Jag längtar tills snön är borta och vi kan träna ute igen.

Igår åkte Johanna till Göteborg så jag är hundvakt åt Max över helgen. Det går väldigt bra men det hade jag också räknat med. Max är en otroligt lugn hund som är lätt att ha att göra med. Han har funnit sig tillrätta väldigt bra men det märks att han påverkas lite av Ikaros.  Ozzy är ju van vid Ikaros vaktbeteenden och lyfter inte ens huvudet men det är inte Max och det märks. Dessutom har Ikaros varit extra på spänn de senaste dagarna och reagerat på minsta ljud vilket blir jobbigt både för honom och oss.

Max är en väldigt artig hund både mot människor och hundar så han ber alltid om lov innan han hoppar upp i soffan och sängen så i natt har jag sovit oroligt då jag inte velat att han skulle stå och vänta och inte bli uppbjuden. Ibland inser jag hur fånig jag är för jag vet ju att han klarar sig med sin egna bädd och golvet men jag vill att han ska känna sig extra välkommen på nåt sätt :) .

Nu ska jag laga mat och titta på lite serier, ha det bra alla bloggläsare!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *