Besviken…

Jag älskar verkligen mina hundar men ibland är det inte lätt att ha hund. Jag mår riktigt dåligt över att praktiken börjar nu och även om jag försöker se det positivt känns det mest väldigt mörkt…den stress jag känner just nu tar sig ett hemskt uttryck och jag tycker synd om Johanna som fått träffa en mindre trevlig Sara de senaste dagarna. Dagen började med huvudvärk och en allmän känsla av uppgivenhet, kanske inte de bästa förutsättningarna att träna hund men eftersom det är sista dagen idag innan praktiken så ville jag verkligen att hundarna skulle få max…ja, det blev inte så bra som jag hoppades på för Ozzy sprang givetvis iväg under promenaden och ville inte komma tillbaka. När han väl var på väg tillbaka hittade han något väldigt intressant som han sen beslutade sig för att svälja hel…föremålet, eller vad jag tror var en död råtta, var cirka 1-2 decimeter långt och 5 centimeter tjockt…ringde veterinären och allt de kan göra är dyra saker som röntgen och de tyckte att jag skulle avvakta och se om det kommer ut. Egentligen hade jag helst röntgat för ovissheten och att sitta och vänta är jobbigt. Troligtvis är det inga problem utan det kommer ut den väg det ska eller att han kräks upp det. De komplikationer som kan bli är att det fastnar på väg upp, eller ut alternativt att det på något sätt gör honom illa på vägen genom systemet. Så nu är det bara att hålla koll på honom och hoppas på att allt går smärtfritt genom honom. Han är min lilla bebis så även fast jag var arg när jag lyckades få in honom så var det mest för att jag blir så himla rädd och tanken på att förlora honom är det värsta jag kan tänka mig. Gällande det faktum att han inte kommer när jag ropar är det stora problemet, jag litar inte på honom, så nu får jag sluta vara lat. Han får gå i koppel och bara vara lös korta stunder då vi aktivt jobbar och har roligt för det är den ända lösningen.

Trots denna lilla incident tränade jag med Ozzy och jösses vilka framsteg vi gör i slalomet. Klart det aldrig kommer gå fort som en BC men det har heller aldrig varit målet. Jag vill att vi ska ta oss igenom det så fort han kan och nu kämpar han på bra min bruna boll. Fyra pinnar är vi upp i och jag var stolt idag. Vi körde många korta pass med lek emellan och han var verkligen på g.

Till Ikaros hade jag lagt ett spår. Inte det längst i världen men med många svåra vinklar och klurigheter. Han gick det jättefint och jag kan inte annat än vara nöjd med min lilla gubbe.

Nu ska jag gå och pussa på min lilla boll och så ska vi ha ett samtal om att man absolut inte under några omständigheter får skrämma sin matte på detta sätt!! Vi får se om han lyssnar, jag tror inte det :D

1 comment

  1. Linda Rowley januari 26, 2011 6:33 e m  Svara

    blir orolig över ozzbollen! Hoppas verkligen allt går bra för honom efter det han ätit.
    Kram

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *