Årets första spår

Ikaros fick sitt första spår för i år igår. Han gick det som en dröm och trots att det är mer än två månader sedan han gick ett spår tog en en 90 graders vinkel hur snyggt som helst. Han gick väldigt lugnt och metodiskt och var bara på villovägar vid 2 tillfällen men hittade då snabbt tillbaka till spåret igen. Det ända tråkiga med spåret var den gigantiska konflikt vi fick precis innan då jag hade satt honom ner och sagt stanna medan jag satte in Ozzy i Johannas bil, under den korta stunden springer han iväg och ut mot spåret och jag blir givetvis arg och då vill han inte komma tillbaka…suck och stön…tillslut kom han tillbaka och vi kunde gå spåret men hela incidenten var så onödig. Mental note: inbilla dig aldrig att Ikaros klarar ett sitt stanna kvar innan han ska få gå ett spår eller göra något annat kul…Jag hoppas i alla fall att snön håller sig borta så att jag kan fortsätta lägga spår åt honom för det är verkligen något han tycker är kul.

Våra hundmöten går fortsatt bra förutom några få och då är det oftast för att jag gör någon miss. Vi kan till och med klara ganska tajta möten utan problem och Ozzy överraskar mig hela tiden med att vara riktigt samlad och visar sällan tendenser till att vilja skälla eller göra utfall. De gånger han gör det nu för tiden är när Ikaros sätter igång, vilket som tur är inte är speciellt ofta. Jag är så himla stolt över mig själv att jag äntligen vågat lita på mig själv och vilken metod som funkar bäst för mig och mina hundar. Äntligen har vi gjort de framsteg som jag väntat på i snart 2 år och det komiska är att det inte varit svårt alls. Sen är vi absolut inte i mål än men jag ser ett slut på detta med utfall.

Nu är det bara en dag kvar sen börjar min praktik. Det är verkligen skräck blandad förtjusning. Det ska bli jättekul och spännande att jobba MEN det känns tungt med hundarna. Hade det varit så att jag fick lön för arbetet så hade man ju kunnat anställa någon som tog hand om dem men det går inte på csn, istället har vi ju löst det så att jag kommer jobba obekväma arbetstider (kvällar, nätter, helger) i den mån det går och Magnus enbart dagtid. Som tur är har vi snälla familjer och vänner som ställer upp men det känns fortfarande osäkert. Jag får mitt schema på tisdag så då kan jag börja planera på riktigt och har vi tur blir det inte så ofta som vi måste hitta hundvakt. Fast jag tror att det kommer bli en stor omställning för hundarna som i princip aldrig är själva som det är nu men jag vet att vi kommer klara det.

1 comment

  1. Anna med flock januari 23, 2011 10:54 e m  Svara

    Kul att spåret gick bra trots incidenten innan… inte lätt att sitta still när det vankas jobb…

    Håller tummarna för att din praktik ska bli givande och med ”vettiga” tider så det fungerar bra med hundarna.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *