Duktig hund

Idag var jag och kollade på agilitytävling. Väldigt kul men också avskräckande. Det är princip bara BC’s i large klassen och ingen annan ras kan mätas sig med dem. Ozzy och jag kommer se ut som vi rör oss i slowmotion i jämförelse. Fast man får inte bli nedslagen av det utan göra det bästa man kan med de förutsättningarna  man har. Bara för att jag inte har den snabbaste hunden i stan betyder faktiskt inte att vi inte får eller borde tävla.

Ozzy var hur duktig som helst idag. Han låg ner större delen av tiden och var avslappnad. Han och Java låg och nibblade lite på varandra men inte mycket alls egentligen, mest mot slutet då båda var trötta. Annars var han verkligen den perfekta hunden idag och absolut inte den som skällde mest som det annars har en tendens att vara :D . De som bara träffar mig och mina hundar när vi tränar tror oftast att allt de gör är skäller, och så är absolut inte fallet. Sen är skällandet något man måste arbeta med, speciellt med en ras som finsk lapphund som har lätt till skall, men det är verkligen inte så att de skäller i tid och otid. Jag vet många som har lapphundar som inte skäller alls. Anledningen till att mina är ganska skälliga är min okunskap när jag skaffade Ikaros. Jag visste inte alls hur jag skulle jobba med det och när jag skaffade Ozzy blev det en ond cirkel, som har varit väldigt svårt att bryta i vissa situationer.

1 comment

  1. Gerd Jakobson februari 4, 2011 11:35 f m  Svara

    Sara.
    Det är så trevligt att få ta del av erat liv. Samtidigt så är jag ju även på prpmenad med vovvarna, som jag saknar. Tack för fina bilder och trevlig text. Du skulle kanske samla ihop sidorna och göra ett häfte eller en bok.
    Kramar Farmor Gerd

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *