Oinspirerad

Jag är oinspirerad både vad gäller hundträning och att fota och båda på grund av samma sak, snön. Det är inget kul att träna ute när man knappt kan ta av sig vantarna och bilderna känns bara som det blir samma sak om och om igen. Ingen som helst variation i omgivningen, inte ens lite sol kan det bjudas på. Idag tänkte i alla fall jag och min underbara Johanna att vi skulle  bryta lite i vardagen och ta en promenad på ett nytt ställe. Det var super trevligt och jag tror både jag och hundarna vara glada att se något nytt. Jag trodde aldrig jag skulle säga det men jag är så trött på svängarna vi tar ute i tinnerö. Jag har blivit mycket mycket hårdare mot Ozzy på promenaderna gällande vart man får gå och det har verkligen gett resultat. Idag gav han sig bara ut utanför stigen/vägen 1 gång och då var jag efter som en vessla. Jag försöker ge honom väldigt tydliga regler att följa och är 100% konsekvent. Han är mer följsam och lyssnar bättre nu vilket är skönt och det leder ju till att han får mer frihet. Ikaros har å andra siden fått vax i öronen men det kanske försvinner snart.

Gällande Ozzys ridande känns dominans som det som bäst passar in på honom. Hurvida han gör det för att visa att han är stört, bäst och vackrast eller för att dämpa Ikaros vet jag inte. Dominans kan ju fungera på väldigt olika sätt och jag får väl säga att Ozzy är en ganska dominant hund, fast egentligen inte utan mer inte speciellt artig…dock är han ju ganska dominant mot Ikaros och anser sig väl vara högre i rang än honom om jag får uttrycka mig så fast det är nog något Ikaros trivs med då han absolut inte är en dominant hund och hellre följer än leder. Jag tror till exempel inte att Ozzy skulle få för sig att rida en annan hane för att visa sin dominans utan det har jag bara sett honom göra på Ikaros och två tikar (varav en är en av Lindas labbar och alla som har träffat hennes tjejer vet att pojkarna tycker de luktar otroligt gott vare sig de är i löp eller inte :D ). Måste också tillägga att jag inte ser detta som ett speciellt stort problem men det betyder inte att jag inte vill att han ska sluta med det omgående. Fast jag är övertygad att ingen av hundarna han har ridit på har tagit någon skada :D . Det känns som detta blev lite flummigt men kontentan är nog att jag tror att detta beteende bottnar sig i något mellan Ikaros och Ozzy, att han sen gör det på andra hundar har fortfarande med han och Ikaros att göra om ni fattar. Jag ska fundera vidare men som sagt, det är inte ett speciellt stort problem egentligen, det är bara rätt intressant att spekulera kring varför han gör det.

2 Comments

 1. Anna med flock december 31, 2010 11:49 f m  Svara

  Känner igen det där med att tappa inspiration… kan säga att mina vovvar är rätt uttråkade just nu efter förkyld matte och tråkiga dagar… Om du känner för att ta en promenad någon dag eller hitta på nåt annat så säg till, kanske en fika? :)

  Önskar dig en mysig nyårsafton och en fin start på 2011!

 2. Linda Rowley december 31, 2010 12:11 e m  Svara

  Fina bilder som alltid Sara! =) . Jag önskar dig och Magnus och vovvarna ett Gott Nytt 2011! Hoppas det går bra att jobba idag! Tänker på dig!
  Kramis
  :D
  Hörs 2011 ^.^

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *