Gårdagen

Anledningen till att jag inte bloggade om tävlingen igår var för att jag verkligen ville hinna smälta dagen och hur det gick. Jag tror aldrig det är bra att skriva om saker som är känslosamma direkt efter det har hänt för då blir det just känslosamt. Jag gillar att få distans till det innan jag delar med mig av det, förutom till mina närmsta vänner kanske. Det var en mycket rolig dag igår och jag lärde mig ännu en gång mycket om mig själv och om min hund. Jag lyckades hålla mina nerver i schack så gott som hela dagen och precis innan vi gick in kände jag mig helt lugn. Detta är det bästa jag tar med mig för det kommer verkligen hjälpa mig nästa tävling, för det finns verkligen inget att vara nervös över, det är bara att köra!

Vår prestation igår var under all kritik. Ozzy var ofokuserad, to say the least. Det är givetvis inte Ozzys fel utan innebär bara att vi måste träna med svårare störningar i många olika miljöer o.s.v. Han var som han kan vara allt som ofta väldigt sävlig. Jag fick kritik för att han var okoncentrerad och långsam och jag borde jobba med hans tempo och motivation. No shit tänkte jag när jag läste det :D . Det faktum att han rör sig långsamt är inte mycket att göra åt, det går att få upp lite fart men han är ingen sån hund som öser på i rörelserna, just därför har jag valt en långsam låt som jag tycker passar oss. Hans motivation är dock ett problem som jag håller med om. Jag ska jobba MYCKET mer med externbelöningar. Mitt mål är att få det så att han ska vilja jobba ännu hårdare för det kommer en superbelöning senare. Sen vet jag inte om detta går att uppnå , det får framtiden utvisa.

Jag är stolt över mig själv och över hur jag skötte mig inne på banan. Det är lätt att bli frustrerad när hunden inte gör som man säger eller inte vill jobba. Jag vet ju att han kan allt det som finns i vårt program men vad hjälper det om han inte klara det på tävling. Ansvaret ligger på mig. Om han inte klara det beror det på mig, inte honom. Jag måste hitta hur jag ska hålla hans motovation uppe helt enkelt.

Dock ska jag erkänna att jag var orolig igår när jag kom hem. Jag vill verkligen tävla och om jag inte hittar ett sätt att motivera Ozzy är det kört. Ikaros har alla de egenskaperna Ozzy saknar men han skulle aldrig klara situationen av en tävling, han klara inte ens pressen av träning i nya miljöer. Även om jag skulle skaffa en tredje så är det väldigt avlägset, det skulle vara minst tre år kvar innan den hunden skulle kunna var klar för tävling i vilket fall och vad ska jag göra tills dess. Fast jag vägrar ge upp! Ozzy ska klara det här!

Jag ser fram emot nästa tävling, när den nu blir, och tills dess ska vi jobba hårt.

6 Comments

 1. Jeanette, Sly & Enya november 29, 2010 5:24 e m  Svara

  Se det hela som en träningserfarenhet, nu vet du vad du behöver träna mer på & nästa gång kommer ni vara ännu bättre förbereda samt fixa det hela galant! Kram från oss

 2. Anna med flock november 29, 2010 7:09 e m  Svara

  Tänk bara på hur Tim var på vår debut… med svansen mellan benen och helt ur fokus… Visst är det lätt att tappa sugen men jag vet hur bra du och Ozzy kan prestera när det väl flyter och med mer tävlingserfarenhet så tror jag att det kommer bli jättebra!

  Du ska vara stolt över ditt eget agerande igår, du skötte dig fint och jag tror det gjorde att Ozzy ändå fick en bra erfaranhet av dagen och med de i bagaget samt mer fokus på att hitta rätt belöning/motivation så tror jag ni är på god väg!

  Jag ser fram emot nästa träningspass ihop och även nästa gång jag får tillfälle att heja på dig vid en tävling, stor kram!

 3. Johanna, Max & Java november 29, 2010 9:15 e m  Svara

  Du ska inte ge upp på Ozzy! Nästa gång kommer det gå bättre, för ni har det ju i er. Ni är såå duktiga och det kommer komma fram på tävling förr eller senare. Kramar!

 4. Linda Rowley november 30, 2010 12:13 e m  Svara

  Tycker det är helt otroligt spännande att du kommit så långt i din hundträning att du nu premiärtävlat i freestyle! Jag tror det kan vara motigt för de allra flesta i början när man tävlar med konkurrens och med gott tålamod och övning kan ni säkert få fler erfarenheter och avancera framöver! :D
  Kramis

 5. Linnea november 30, 2010 8:59 e m  Svara

  Jag tycker att ni var SUPERDUKTIGA som kom till start och som höll ihop så bra som ni gjorde i en så svår miljö som LHUs inomhusplan är! Ska vi träna externbelöningar ihop? :-)

 6. Elin & Koira december 1, 2010 8:18 f m  Svara

  Nu har ju inte jag sett er när ni tävlade, men jag är säker på, oavsett hur bra det gick poängmässigt, att ni är definitivt ett steg närmre att lyckas! På debuten ska man inte förvänta sig att det ska gå super, misstänker jag! Man är i en helt ny situation även om man har tävlingstränat innan! Heja er!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *